Dierenkliniek Assen
 

Preventieve zorg

uw huisdier gezond houden

Bescherming

Vaccinatie op maat

Vaccineren is nog steeds een van de succesvolste methodes om gevaarlijke ziektes uit te bannen en blijft dus zeer belangrijk. Helaas zijn er toch mensen die twijfelen of ze hun huisdier willen laten inenten.

Anti parasitaire behandeling

Ontwormen
Bescherming en behandeling van spoel- en lintwormen is voor het dier belangrijk alsmede voor zijn baasje!

pdfWormbestrijding bij hond en kat.pdf

Ecto-parasieten
Behandel uw dier tegen vlooien en teken. Dit beschermt dan ook tegen infecties met lintworm en door teken overdraagbare ziektes.

pdfEctoparasieten deel 1.pdf
pdfEctoparasieten deel 2.pdf

Laparoscopisch castreren steriliseren

In plaats van de operatie uit te voeren via een opening in de buikwand, wordt bijlaparoscopie de ingreep onder cameratoezicht in de buik uitgevoerd. Deze nieuwe techniek is overgenomen van de humane chirurgie. Via twee kleine sneetjes van 1⁄2 cm kan met een video-scoop en speciaal instrumentarium in de buik geopereerd worden, zonder dat deze helemaal opengemaakt hoeft te worden. Ook onze ervaring is dat dieren na een laparoscopische ingreep veel sneller fit zijn en minder pijn hebben. Het een fantastische techniek en in onze ogen een grote verbetering ten opzichte van de klassieke methode. Laparoscopie wordt bij ons routinematig gedaan voor castreren van teefjes (“sterilisatie”) en het verwijderen van niet ingedaalde testikels (cryptorchidie) bij reuen.

Vakantie

Indien uw huisdier mee gaat naar het buitenland, zijn er diverse zaken waar u aan moet denken.

pdfMee op vakantie.pdf

Periodiek Onderhoud

Gebitsreiniging

Ter voorkoming van slechte adem, tandsteen, paradontose en erger.

pdfgebitsbehandeling.pdf

Oudere dieren

Bij ouder wordende dieren kan preventief onderzoek problemen in een vroeg stadium onderkennen. Voorbeelden zijn nierfunctie test, bloeddrukmeting en oogonderzoek. Narcose bij oudere dieren kan een verhoogd risico zijn. We raden dan ook een pre-anaesthetisch onderzoek aan bestaande uit een klinisch onderzoek, urine controle en een bloedonderzoek. Op deze manier weten we van te voren of we met bijzonderheden rekening moeten houden.

Overgewicht

We hebben een speciaal programma om uw huisdier op gewicht te krijgen en te houden. Ellen Bruins is onze begeleidster voor het overgewicht programma. Dit begeleidingstraject is kosteloos als u het benodigde dieetvoer bij ons afneemt.

pdfovergewicht.pdf

De Volgende Generatie

Genetisch onderzoek

Er is een snel groeiende lijst van DNA testen waarmee via bloedonderzoek een dragerschap van erfelijke ziektes is op te sporen.

pdfPre-operatief bloedonderzoek.pdf

Afstammings onderzoek

Bij twijfel over ouderschap kan door onderzoek van een bloedmonster van beide ouders en van de betreffende nakomeling via DNA vastgesteld worden of er een verwantschap bestaat tussen de ouderdieren en de nakomeling.

Screening

Om aangeboren of erfelijke ziektes op te sporen.

  • HD onderzoek.
  • Pennhip onderzoek
  • ED onderzoek
  • Patella luxatie
  • Porto-systemische shunts

pdfpennhip.pdf

Vruchtbaarheidsbegeleiding

Middels progesteron test en echo onderzoek.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

Een huisdier geeft ieder mens de kans een baasje te worden.

Midas Dekkers
Sterkliniek Dierenartsen Assen
Borgstee 28
9403 TV Assen
Receptie: 0592-405144
Spoedlijn: 0592-405321
info @ dierenkliniekassen.nl
Openingstijden:
ma t/m vr 9:00-19:00 uur
Volg ons op facebook
×

Log in