Dierenkliniek Assen
 

Diagnose & Therapie

uw huisdier weer beter maken

Afspraak maken

Het is prettig als we tijdens het maken van een afspraak voor een consult al globaal weten wat de klachten zijn. De planning van de agenda kan dan zo effectief mogelijk gebeuren, wat onnodig lange wachttijden voorkomt.

Er kan u gevraagd worden om met bepaalde dingen rekening te houden zoals: het nuchter houden van uw huisdier, of het aanpassen van medicatie voor het onderzoek.

Ook kan gevraagd worden alvast een urine of ontlasting monster op te vangen en mee te brengen. Des te meer zaken we vooraf weten des te effectiever zal het bezoek zijn.

Klinisch onderzoek

Bij klachten over de gezondheid van uw huisdier proberen we zo snel mogelijk tot een zo nauwkeurig mogelijke diagnose te komen.
Het begint met een gesprek met de eigenaar over de klachten en een onderzoek in de spreekkamer tijdens een consult. Vaak kan er al met de gegevens die u als eigenaar aanlevert en zaken die gevonden worden bij het klinisch onderzoek een voorlopige diagnose gesteld worden.

Aanvullend onderzoek

Soms moet er nog aanvullend onderzoek gedaan worden om tot een diagnose te komen.
We beschikken over moderne röntgen-, echo- en ECG apparatuur, video-endoscopie en uitgebreide laboratorium faciliteiten.

Andere onderzoeken worden uitbesteed: zoals een aantal bloedbepalingen, weefselonderzoek en geavanceerde beeldvorming zoals CT en MRI .

Aanvullend onderzoek betekend natuurlijk aanvullende kosten. We bepalen in overleg met de eigenaar van tevoren welke aanvullende onderzoeken we nodig hebben voor het stellen van een diagnose en wat de gevolgen zijn voor de portemonnaie van de eigenaar.
U komt dan achteraf niet voor vervelende verassingen te staan.

Uitslag en Plan van Aanpak

Als alle gegevens verzameld zijn wordt er een plan van aanpak opgesteld. Soms gebeurt dit gelijk bij het eerste consult. Soms moeten we wachten tot alle uitslagen bekend zijn.
U wordt dan later op de hoogte gesteld van de (voorlopige-) diagnose en het plan van aanpak. We doen dit graag per email: u kunt dan in eigen tijd en tempo de informatie teruglezen. Ook merken we dat veel eigenaren het prettig vinden om op internet verdere informatie over de ziekte op te zoeken. Mochten er dan nog vragen rijzen dan kunnen deze altijd later besproken worden.

Zorg dat we een correct email adres van u hebben! Dit voorkomt misverstanden.

Therapie

Symptomatische behandeling

In eenvoudige gevallen kan het zijn dat er in eerste instantie symptomatisch behandeld wordt. Dit betekent dat er een ondersteunende behandeling gedaan wordt voor het welbevinden van uw dier, zonder meteen uitgebreid onderzoek te doen. Dit omdat de kosten ook meespelen.

Gerichte therapie

Als de precieze toedracht van de ziekte bekend is kan er een gericht behandeling ingesteld worden. Er zijn allerlei mogelijkheden: injecties, medicijnen om zelf toe de dienen, opname of operatie Voor iedere medicatie krijgt u instructies over het gebruik ervan (toediening, dosering, interval, lengte van de kuur, bewaarcondities en eventuele bijwerkingen) via een etiket en soms een bijsluiter.

Diabetes consulent

Ellen Bruins en Ingrid de Weerd zijn gecertificeerde diabetes-consulentes voor de begeleiding van patiënten met suikerziekte.

Gewichtsspreekuur

Ellen Bruins is onze begeleidster voor het overgewicht programma.

Vervolg behandelingen

Als de behandeling het vereist zal er een vervolgafspraak geplant worden.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

Goede samenwerking van dierenarts en eigenaar geeft de grootste kans op succes

Sterkliniek Dierenartsen Assen
Borgstee 28
9403 TV Assen
Receptie: 0592-405144
Spoedlijn: 0592-405321
info @ dierenkliniekassen.nl
Openingstijden:
ma t/m vr 9:00-19:00 uur
Volg ons op facebook
×

Log in